Νέα & Εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ομιλία που διοργάνωσε η αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία Inter Alia στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού “House by Phaos”. για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+.Η εκπρόσωπος της εταιρείας, οικονομολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια μη τυπική μάθησης και διαχειρίστρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων νεολαίας Αμέρισσα Γιαννούλη, έδωσε απαντήσεις με απλό και κατανοητό τρόπο σε πολλά από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο ενδιαφερόμενος που αποφασίζει ότι θέλει να λάβει συμμετοχή σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και δεν γνωρίζει τον τρόπο, είτε αυτός είναι νέος (φοιτητής και μη), νέος επιχειρηματίας, εκπαιδευτικός, σύμβουλος νέων ή απλός πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες. Ερωτήματα όπως «τι ευρωπαϊκά προγράμματα υπάρχουν», «αν είναι κατάλληλα για μένα», «πως μπορεί κάποιος να λάβει μέρος σε ένα τέτοιο πρόγραμμα – αν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια ή περιορισμοί», «τι είδους ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μπορώ να χρησιμοποιήσω και αν αυτή με καλύπτει», «τι είδους δράσεις μπορώ να χρηματοδοτήσω», «τι είναι η μη τυπική εκπαίδευση και ο σύμβουλος νέων», απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν συμμετοχικές δράσεις με στόχο να αντιληφθεί το κοινό τo χαρακτήρα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ που παρουσιάστηκαν. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Inter Alia και ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να παρουσιαστούν ο ένας στον άλλον, εξηγώντας τον ρόλο τους στην κοινωνία και μοιράζοντας με τον διπλανό τους στοιχεία που τους κάνουν ευτυχισμένους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν πιο αναλυτικά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι σημαντικοί φορείς επικοινωνίας και στοιχεία επικοινωνίας τους για την συμμετοχή σε αντίστοιχα προγράμματα κινητικότητας και τοπικών δράσεων είτε ως συμμετέχοντας, είτε ως φορέας σχεδιασμού και διαχείρισης τέτοιων προγραμμάτων.

Ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι σε σχέση με το τι πιστεύουν οι συμμετέχοντες ότι πρέπει να αλλάξει ή να ενισχυθεί για μια «καλύτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκέψεις όπως η ευημερία, η ισότητα, η περισσότερη συνεργασία, η δημιουργία κοινού Συντάγματος, η συχνότερη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, η καλύτερη διεύρυνση των αναγκών των πολιτών, οι ευκαιρίες απασχόλησης των νέων στη χώρα προέλευσης, η περισσότερη και στοχευμένη ενημέρωση, η αλληλεγγύη και η Δημοκρατία είναι μερικές από τις ιδέες που αναφέρθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις για το πως μπορείτε να ενταχθείτε σε ένα πρόγραμμα Erasmus+ ή ακόμα και πως θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ως φορέας ένα δικό σας, μπορείτε να απευθύνεστε στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (http://erasmus-plus.gr/home/) ή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (https://www.iky.gr/el/erasmusplus) ανάλογα με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα Erasmus+ μπορείτε να βρείτε και στον Οδηγό του προγράμματος: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/documents/erasmus-programme-guide-2019_el

Για συνεργασίες και απορίες σε σχέση με την ενημερωτική εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Inter Alia στο 2155451174 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνια “Time to Move” με την υποστήριξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα «Νεολαία».

 

 

Έλα στα Γραφεία μας

Σφακτηριας 18,
241 33 Καλαμάτα

Επικοινώνησε με την Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ

Phone: +2721094000
Email: phaosorg@gmail.com

Ωρες Επισκεψης

Δευτέρα - Παρασκευή: 9 ΠΜ - 9 ΜΜ
Σάββατο: 9 ΠΜ - 3:30 ΜΜ
Κυριακή: Κλειστά :)