Νέα & Εκδηλώσεις

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, προσφέρει στα μέλη της κοινότητας του "Φάος" δωρεάν συμμετοχή σε ενδιαφερόμενους, για το σεμινάριο της Αξιοποίησης Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου! 

Η βιωματική εκπαιδευτική φύση των σεμιναρίων του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή καθώς και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. 

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το εγχειρίδιο διδασκαλίας.

Για εγγραφές και οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 27210 25700, κιν. 6985666456 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr

Γραφείο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι και τις  18 Οκτωβρίου 2019.

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το  δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης. 

 

Δες το πρόγραμμα εδω:

https://www.kaem.gr/seminars/axiopoiisi-farmakevtikon-kai-aromatikon-fiton/

 

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν τα τελευταία χρόνια να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Ανάλογα με τα χρήματα που μπορούν να διαθέσουν, επιλέγουν μία χώρα και ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, παρά την ομολογουμένως καλή ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί θεωρούν, πως με αυτό τον τρόπο θα κάνουν το πρώτο βήμα για να μπορέσουν να μεταναστεύσουν σε κάποια άλλη χώρα, όπου θα ανοίξουν τα φτερά τους και θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αποφύγουν την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και την έλλειψη οράματος που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα.

Η μαζική φυγή του καλύτερου εργατικού δυναμικού της Ελλάδας φαίνεται να έχει όμως δύο όψεις. Από τη μία, η χώρα μας χάνει τους περισσότερους εξειδικευμένους πτυχιούχους της, από την άλλη όμως, στο εξωτερικό οι νέοι επιστήμονες βρίσκουν χώρο να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και να διαγράψουν τη δική τους επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Σε αυτά αξίζουν να προστεθούν και οι ανεπανάληπτες, παρά τις πολλές δυσκολίες, εμπειρίες. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα: Να καταφέρει η Ελλάδα την ανάσχεση του φαινομένου της διαρροής και να τραβήξει πίσω το υπερ-πολύτιμο αυτό εργατικό δυναμικό, που θα τη βοηθήσει να ανακάμψει. Αλλά, την ίδια ώρα θα πρέπει και να ανταμείψει τα νέα «μυαλά» με θέσεις εργασίας, ευκαιρίες, όρεξη και δημιουργικότητα.

To success story της Ντέμης Μαρκογιαννάκη γίνεται παράδειγμα ότι ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα των Ελλήνων φοιτητών μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Περισσότερα...

Πόσες φορές έχει συμβεί να έχουμε μια ιδέα στο νου μας, αλλά ποτέ να μην την εφαρμόζουμε; Να τη σκεφτόμαστε συνεχώς, να την εξετάζουμε και να την αναλύουμε, δίχως όμως να εκδηλώνουμε κάποια ενέργεια για την πραγματοποίησή της;

Όλοι γνωρίζουμε πως η υπερβολική σκέψη των ιδεών, των στόχων και των ονείρων μας δεν οδηγεί αυτόματα στην υλοποίησή τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η υπερανάλυση κάνει τα εμπόδια να φαίνονται μεγαλύτερα απ’ ότι είναι, δημιουργεί αρνητικές σκέψεις και, κυρίως, καθυστερεί όλα τα σπουδαία πράγματα που μπορούν να προκύψουν στη ζωή μας από μια λαμπρή ιδέα μας.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, επομένως, είναι να περάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται από την απλή σκέψη στην πράξη. Και δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό, από το να αντιληφθούμε ότι πάντοτε υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε άμεσα, το οποίο θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο.

Περισσότερα...

 

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα

"Πώς τα παιδιά θα αποκτήσουν ταλέντο στη μουσική;"

"Ποια παιδιά θα μάθουν μουσική και ποια όχι. Είναι αναστρέψιμο;"

 Αγαπητοί φίλοι γονείς,

πολλά παιδιά θα ασχοληθούν με τη μουσική,

τα περισσότερα θα την μελετήσουν χρόνια αλλά δεν θα τους βγει ποτέ,

ή θα καταφέρουν λίγα πράγματα, παρά την αγάπη που τρέφουν γι αυτή.

Κάποια άλλα, ελάχιστα όμως, θα πιάσουν ένα μουσικό όργανο και με την πρώτη θα το κατακτήσουν.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη μουσική από τον διπλανό του.

Άλλος εκλαμβάνει π.χ. τη μουσική ενός τραγουδιού σαν έναν απλό ήχο,

και άλλος κατέχει ένα είδος κατανόησης που αποδίδει στα διάφορα μέρη του.

Κυριαρχεί μια λανθασμένη αντίληψη στους γονείς,

οι οποίοι θέλοντας τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τη μουσική,

τα στέλνουν να μάθουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο.

Δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να δίνουν στα παιδιά τους τις βάσεις ώστε να ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ μουσική.

H διαφορά είναι τεράστια.

Περισσότερα...

Ως επίσημος συνεργάτης εθελοντισμού της αθλητικής διοργάνωσης Navarino Challenge 2019, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Φάος" με έδρα την Καλαμάτα, έδωσε το παρόν με 80 εθελοντές στην περιοχή της Πυλίας, προσφέροντας ενέργεια, χαμόγελο και θετική διάθεση σε αθλητές και επισκέπτες που συμμετείχαν στην διοργάνωση!

Για τη φετινή χρονιά, το Navarino Challenge, άφησε ένα θετικό αντίκτυπο που χαρακτηρίζεται από  αειφορία και βιωσιμότητα, καθότι υπήρξε:

  • η πλήρης απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε πλαστικού υλικού στο σταθμό τροφοδοσίας της πανέμορφης παραλίας της Βοϊδοκοιλιάς,
  • κατά την διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής χρησιμοποιήθηκε το μοντέλο “paperless registration”, δηλαδή εγγραφή χωρίς χαρτί,  
  • το μετάλλιο ήταν φτιαγμένο μόνο από φύκι από τη  «PHEE» του Σταύρου Τσομπανίδη, η οποία καινοτομεί «προωθώντας τις αρχές της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και της επαναχρησιμοποίησης των φυσικών πόρων.
Περισσότερα...
Έλα στα Γραφεία μας

Σφακτηριας 18,
241 33 Καλαμάτα

Επικοινώνησε με την Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ

Phone: +2721094000
Email: phaosorg@gmail.com

Ωρες Επισκεψης

Δευτέρα - Παρασκευή: 9 ΠΜ - 9 ΜΜ
Σάββατο: 9 ΠΜ - 3:30 ΜΜ
Κυριακή: Κλειστά :)